2023-08-26 08:30Pressmeddelande

BK Häcken värvar mittbackstalang

Abdoulaye Faye. Foto: BK Häcken.

BK Häcken värvar 19-årige senegalesiske mittbacken Abdoulaye Faye från senegalesiska Diambars FC.
– Hans profil passar bra in i vår fotbollsfilosofi, säger Martin Ericsson.

Den unge senegalesiske mittbacken Abdoulaye Faye är klar för BK Häcken. Han värvas in från den senegalesiska akademin Diambars FC och har skrivit på över säsongen 2026.
– Faye är en offensiv mittback med en fin vänsterfot. Han är lugn och trygg i sitt spel trots sin unga ålder. Vi fick chansen att se honom hos oss under våren och tycker hans profil passar bra in i vår fotbollsfilosofi. Intressant att kunna värva en första spelare från Diambars som har en stark akademi i Senegal, säger BK Häckens sportchef Martin Ericsson.

Abdoulaye Faye har tidigare varit och besökt Gothia Park Academy och har på så vis redan bekantat sig med klubben. Han gör sin första träning med laget redan under lördagen.
– Alla har varit så trevliga, de spelar en bra fotboll och jag älskar att jag få komma hit. Jag vill uträtta stordåd i klubben. Jag vill lyfta laget till toppnivån och vinna stora pokaler med klubben, säger han.


Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén