2023-08-16 06:00Pressmeddelande

Tobias Carlsson säljs till IK Sirius

Tobias Carlsson. Foto: Bildbyrån.

Tobias Carlsson kom till BK Häcken inför säsongen 2020. Nu står det klart att han säljs till IK Sirius.
– Det känns som att tiden har gått väldigt fort men det blir väl så när man trivs så bra i en förening som jag har gjort, säger han.

Tobias Carlsson anslöt från Varbergs BoIS inför säsongen 2020. Tre och en halv säsong senare går han vidare i karriären, till IK Sirius.
– Tobbe har under sina år i klubben varit en fin ambassadör för BK Häcken både på och utanför planen. Med tanke på den uteblivna speltiden i år känns detta som en bra lösning för båda parter. Nu önskar vi honom all lycka vidare i sin nya klubb och fortsatta karriär, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.

Tobias Carlsson stannar på 46 matcher för Bollklubben. Under säsongen 2021 tog han en ordinarie plats i backlinjen, när Per-Mathias Högmo kom in som ny tränare i BK Häcken, och förlängde då sitt kontrakt med klubben över 2025. Men nu står det alltså klart att tiden på Hisingen är över och att en flytt till Uppsala väntar.
– Det känns tvådelat, spännande för egen del fotbollsmässigt och med flytt. Samtidigt är det tråkigt att lämna spelare, ledare och alla som är häromkring i klubben. Jag har trivts väldigt bra i nästan fyra år, säger han.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén