2021-09-02 20:00Pressmeddelande

Manchester City köper BK Häcken-mittfältaren

Filippa Angeldahl, BK Häcken.Filippa Angeldahl, BK Häcken.

BK Häcken är överens med Manchester City och säljer Filippa Angeldahl, med två månader kvar på kontraktet.

Filippa Angeldahl blev den stora segerregissören i gårdagens Champions League-kvalseger mot Vålerenga. Nu står det klart att det blev mittfältarens sista match i den gulsvarta tröjan.

BK Häcken säljer Angeldahl till Manchester City på den sista dagen av det engelska transferfönstret. 24-åringen hade två månader kvar på kontraktet med gulsvart men intresset för att köpa loss henne redan nu har varit stort, efter Angeldahls framgångsrika år så väl i OBOS Damallsvenskan som i sommarens OS-turnering.

– Vi går in i en viktig höst där vi både vill utmana om SM-guldet och nå framgång i Champions League. Utifrån den satsning klubben gör, var vår ambition att behålla Angeldahl kontraktet ut, även om det skulle innebära att hon gick gratis i november. Men Manchester City kom tillbaka med ett nytt bud sent och då gick affären snabbt, säger sportchef Martin Ericsson.

Filippa Angeldahl kom till Kopparbergs/Göteborg FC inför säsongen 2020 och blev BK Häcken-spelare när Bollklubben i vintras tog över GFC:s verksamhet. På kort tid har Angeldahl vunnit många gulsvarta hjärtan – både genom sin skicklighet som spelfördelare och med ett antal drömmål från distans – och hon har hunnit skriva in sig i klubbens historieböcker, när hon satte det förlösande 1–0-målet i cupfinalen som gav BK Häcken klubbens första titel på damsidan.

Filippa Angeldahl:

– Det känns jättebra för mig att äntligen kunna ta mitt nästa steg i min karriär. Jag vill tacka alla tjejer för att jag fått möjligheten till att spela och lära känna alla, vi har tagit SM-guld och cupguld tillsammans. Tack till alla supportrar och ett extra tack till Adde som har varit där sen dag ett. Nu hoppas jag tjejerna tar hem guldet till Hisingen!Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens pojkakademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén