2024-01-10 13:00Pressmeddelande

Adam Lundkvist är klar för BK Häcken

Adam Lundkvist. Foto: Bildbyrån.

Ytterbacken Adam Lundkvist är tillbaka i svensk fotboll. Han är klar för BK Häcken efter att senast ha spelat för amerikanska Austin FC i MLS.
– Otroligt inspirerande och jag ser verkligen fram emot att komma i gång, säger Adam Lundkvist.

Efter fem och ett halvt år i nordamerikanska MLS återvänder ytterbacken Adam Lundkvist hem till Sverige. Han är klar för tre år med BK Häcken.
– De senaste åren har jag sett klubben växa med SM-guld och europagruppspel, att klubben vill vidare, klubben vill vinna igen och vinna fler troféer. Det är lockande för mig. Jag ser väldigt mycket fram emot att börja jobba, säger Adam Lundkvist.
Den allsvenska debuten kom 2013 mot Gefle i allsvenskans sista omgång. Totalt har det blivit 109 allsvenska matcher för Adam Lundkvist – och nu står det klart alltså klart att det blir ännu fler.
– Jag har en bild av att det här är en väldigt välmående förening som är välskött, som har stora ambitioner och som vill utvecklas. Det är något som jag dras till, det är något som jag också är ute efter. Jag kände att det skulle vara en väldigt bra match om vi kunde få till det. Jag är otroligt lycklig över att vara här, säger Adam Lundkvist.
I april 2018 gick han till MLS-laget Houston Dynamo FC där han spelade fram januari i fjol. Den senaste säsongen spelade han i Austin FC, även det i MLS.
– Jag tycker inte att jag har varit borta så länge men det har hänt otroligt mycket på de här åren. Arenan, träningsanläggningen – alla anläggningar här är av högsta klass. Jag är väldigt imponerad över hur hela klubben sköts, vad BK Häcken har för mål och ambitioner. Den resan klubben har gjort på kort tid är inspirerande. Jag ser fram emot att vara med på ytterligare nästa kliv tillsammans med föreningen, säger han.

BK Häckens sportchef Martin Ericsson om Adam Lundkvist:
– I Adam får vi en erfaren ytterback med ett härligt driv både på och utanför planen och som vi känner väl sen tiden i Elfsborg. Han är i grunden en offensivt skicklig spelare som under sin tid i MLS även utvecklat sina defensiva egenskaper.


Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén