2023-12-22 11:00Pressmeddelande

Alice Bergström är klar för BK Häcken

Alice Bergström. Foto: Bildbyrån.

BK Häcken värvar Alice Bergström. Den 20-åriga yttern har skrivit på över 2026.
– Hon kommer att tillföra ytterligare dimensioner i vårt spel, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit.

Yttern spelade senast i Djurgårdens IF där hon i fjol startade alla matcher i säsongens OBOS Damallsvenskan. På sina 26 matcher i OBOS Damallsvenskan 2023 gjorde hon fyra mål.
– Alice är en framåtlutad spelare som hela tiden vill framåt, hon är en unik spelare i svensk fotboll med sin förmåga att driva boll och styrka i en-mot-en. Det är en spelare som vi känner passar in i vårt sätt att vilja spela, säger Christian Lundström.
I landslagssammanhang har Alice Bergström representerat det svenska F19- och U23-landslaget. Ytterbacken har spelat tre matcher med det svenska F19-landslaget och står dessutom registrerad för åtta matcher med U23-landslaget.
– Jag har bara hört mycket bra om laget i stort, och de personerna jag känner till sedan innan är väldigt fina och roliga personer. Jag tror att det här kommer att bli jättebra, säger Alice Bergström och fortsätter:
– Jag har en väldigt bra bild av BK Häcken och jag tycker att laget spelar en väldigt rolig fotboll, säger hon.
Alice Bergström ansluter efter nyår. Den tredje januari drar försäsongen i gång och den femte januari åker laget i väg på ett försäsongsläger till spanska Cádiz.
– Jag har en bra känsla från föregående säsong. Det ska bli kul att få lite energi och prova på en annan typ av miljö, det ska bli jättespännande, säger Alice Bergström.


Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén