2023-12-20 11:00Pressmeddelande

Christian Lundström stannar i BK Häcken – förlänger med tre år

Christian Lundström. Foto: Bildbyrån.

BK Häckens fotbollsansvarige för dam elit, Christian Lundström, förlänger med klubben över säsongen 2026.

Inför 2021 gick den dåvarande assisterande tränaren för herrlaget till att bli fotbollsansvarig för dam elit. En tjänst han nu fortsätter att inneha över ytterligare tre år.
– Jag känner att vi under mina år har tagit stora kliv fotbollsmässigt och jag är stolt varje gång jag ser BK Häcken spelar. Nu ska vi fortsätta utmana i Europa och ta ytterligare steg i svensk fotboll, säger Christian Lundström.
I år kom laget tvåa i Svenska Cupen och i OBOS Damallsvenskan och BK Häcken leder för närvarande sin Champions League-grupp före Chelsea, Real Madrid och Paris FC.
– Framgångarna i Champions League känns som ett vi får ett kvitto på det vi gör. Det är inspirerande att jobba med den här gruppen, såväl ledarstaben som spelarna. Målet är att varje dag ge förutsättningarna till spelare och ledare till att bli bättre. Att fortsätta arbeta med gruppen och få kontinuitet ger oss möjligheten att skapa ännu bättre prestationer och resultat i framtiden, säger Christian Lundström.

BK Häcken har under Christian Lundströms tid som ansvarig för dam elit tagit tre stora silver i OBOS Damallsvenskan, tagit sig till två Champions League-gruppspel, knipit två stora silver i Svenska Cupen och kammat hem ett cupguld – på bara tre år.
– Vi är glada över att förlänga med Christian. Han har varit en viktig framgångsfaktor för oss, våra prestationer och resultat påvisar egentligen bara det. Det här innebär att vi kan fortsätta att jobba långsiktigt även med vårt damlag och fortsätta ta steg framåt både på och utanför plan, säger BK Häckens sportchef Martin Ericsson.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén