2023-11-24 15:00Pressmeddelande

Årets spelare i Superettan är klar för BK Häcken

Julius Lindberg. Foto: Bildbyrån.

Julius Lindberg är klar för BK Häcken. Anfallaren ansluter vid årsskiftet och har skrivit på över säsongen 2027.
– Det är en spelare som vi har följt i många år, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.

Ytterbysonen Julius Lindberg inledde sin seniorkarriär i Ytterby IS för att därefter gå till Qviding innan han hamnade i GAIS 2020. Nu har han skrivit på ett fyraårskontrakt med BK Häcken. 
– Julius kommer från en väldigt stark säsong i GAIS. Han har en offensiv spets i sitt driv med bollen, sin teknik och sitt spelsinne. Vi ser honom som en allsidig offensiv spelare som kan användas i flera positioner framåt, säger Martin Ericsson.

Efter att de senaste åren ha spelat i division 1 och Superettan var den 24-årige anfallaren med och spelade upp GAIS till Allsvenskan. Nu ser han fram emot att nästa säsong spela i Allsvenskan och att kvala ut i Europa tillsammans med BK Häcken.
– Jag ser fram emot att vara en del av det här laget och den här föreningen. Det är en så himla positiv energi kring det, säger han.
Totalt blev det 28 mål och 15 assist på 120 tävlingsmatcher i GAIS-tröjan. I år utsågs han till Årets anfallare och Årets spelare i Superettan, efter att ha gjort 21 poäng på 29 matcher.
– Jag är en mångsidig spelare som kan hantera många olika positioner på mittfältet och även i anfallet, som gillar att få bollen rättvänd och använda mitt driv, springa mycket i djupled och komma mycket en-mot-en och kombinera, säger Julius Lindberg.
Han ansluter till BK Häcken efter årsskiftet och blir en del av truppen till nästkommande säsong.
– Jag tycker att BK Häcken spelar bra fotboll och jag har hört mycket gott om klubben. Det känns som en välorganiserad klubb som gör rätt saker. Det är en klubb på väg framåt och som jag vill vara en del av, säger Julius Lindberg.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén