2023-10-23 12:00Pressmeddelande

Isak Brusberg skriver A-lagskontrakt: ”Det känns stort”

Isak Brusberg.

BK Häcken skriver A-lagskontrakt med 17-årige mittfältaren Isak Brusberg som är klar över 2026.
– Det ska bli spännande att följa Isak Brusberg resa framöver, säger Martin Ericsson.

Mittfältaren Isak Brusberg har tagit steget upp från akademin till A-laget. 17-åringen har skrivit på ett A-lagskontrakt och är klar för tre år med Bollklubben.
– Han har haft en otrolig resa i klubben där han på kort tid, genom sina prestationer på plan, etablerat sig som en exceptionell talang. En stor eloge till grunden som vår samarbetsklubb Backatorp IF lagt för honom. Isak Brusberg är en offensivt lagd mittfältare och fysiskt välutvecklad, trots sin ringa ålder. Han har ett bra driv med boll och en kreativitet som skapar både mål och assist, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.

I vintras anslöt Isak Brusberg till BK Häckens akademi från Backatorp IF. A-lagsdebuten kom redan i somras när han startade i träningsmatchen mot Djurgårdens IF. Bara en månad senare debuterade 17-åringen i Allsvenskan.
– Klubben och alla spelare välkomnade mig på ett otroligt varmt sätt som bidragit till min utveckling. Det här var något jag inte ens kunde tänka mig när jag anslöt till BK Häcken tidigare i år, men nu är jag här, så det gäller bara att fortsätta arbeta hårt och att fortsätta utvecklas, säger Isak Brusberg.

Isak Brusberg har stått för 20 poäng, elva mål och nio assist, på 20 matcher med P17- och P19-laget.
– Det var ett stort steg från ungdomsfotbollen till seniorfotbollen. Tempot i spelet ökade och det blev mer fysiskt. För mig handlar det om att fortsätta arbeta hårt varje dag för att nå nya mål i min utveckling, säger Isak Brusberg.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén