2023-09-25 13:00Pressmeddelande

Nyckeltrio förlänger med BK Häcken

Samuel Gustafson. Bild: Bildbyrån.

BK Häcken förlänger med tre nyckelspelare. Samuel Gustafson, Peter Abrahamsson och Johan Hammar har skrivit på förlängda kontrakt.
– Tre spelare som alla betyder mycket för klubben både på och utanför plan, säger sportchef Martin Ericsson.

Tillsammans har de spelat 660 A-lagsmatcher i BK Häcken, trion Samuel Gustafson, Peter Abrahamsson och Johan Hammar. De har gemensamt gjort 23 säsonger i klubben och nu står det klart att Häckensupportrarna kommer att kunna njuta av dem ytterligare några år.
– Efter en sommar med många stora försäljningar så känns det extra bra att få kontinuitet via spelare som varit bärande för oss under de senaste årens framgångar, säger Martin Ericsson.
BK Häckens lagkapten, Samuel Gustafson, är den i trion som kom till BK Häcken först, 2013, men hade sedan en period i Italien innan han återvände till Hisingen sommaren 2021. Sedan återkomsten har han lett klubben till ett historiskt SM-guld, till klubbens tredje cupguld och till ett historiskt gruppspel i Europa League.
– Samuel är vår kapten och en spelare som personifierar klubbens profil och framgångar den senaste tiden. Han är också den första Häckenspelaren som etablerat sig i landslaget, vilket är en stark symbol för vår gemensamma resa, säger Martin Ericsson.
28-åringens nya avtal sträcker sig över 2025.
– Grunden till förlängningen är att jag trivs väldigt bra i BK Häcken och att jag vill fortsätta att vara en del av klubben, laget, det vi håller på med och den resan som vi gör. Nästa steg nu är ett gruppspel i Europa, det är ny mark för oss och det är en sportslig utmaningsnivå som vi inte har varit på tidigare. Det blir kul att testa oss och få lära oss mot ännu bättre lag hur vi kan finslipa vår taktik, strategi och det vi håller på med. Att vara en del av det och jobba med det varje dag är väldigt kul och det är där jag vill vara just nu, säger Samuel Gustafson.
Målvakten Peter Abrahamsson gör sin tionde säsong i BK Häcken och skriver nu på för två år till.
– Jag trivs fantastiskt bra. År för år har vi tagit kliv både som klubb och förening – men jag har också tagit kliv som person och som spelare. Det känns fantastiskt att fortsätta, säger han.
Sportchef Martin Ericsson:
– Peter fortsätter imponera som en av Allsvenskans främsta målvakter med sina återkommande starka prestationer. Han är också en förebild på träningsplanen med sin stora hunger och sitt driv att alltid bli bättre.
Den tredje att förlänga i centrallinjen, mittbacken Johan Hammar, har gjort klart med klubben över 2026.
– Resan har varit helt otrolig. Från att egentligen bara vinna cupguld ett tag, kändes det som, till att bryta genom den här dörren och lyckas vinna Allsvenskan och direkt efteråt lyckas ta oss till ett gruppspel i Europa. Vi har kommit en lång bit, på alla plan egentligen, i klubben. Sen har vi några grejer kvar som vi vill, säger Johan Hammar.
Martin Ericsson om mittbacken som kom till BK Häcken 2018 och har blivit en ledare i laget med tiden.
– Johan har varit en bärande spelare under de senaste åren, där han haft en imponerande utveckling. En spelare med stort hjärta som med sin erfarenhet bidrar till laget både på och utanför planen, säger BK Häckens sportchef.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén