2023-07-18 20:30Pressmeddelande

Bénie Traore säljs till Premier League

Bénie Traore. Foto: Bildbyrån.

BK Häcken säljer Bénie Traore. Den allsvenske skytteligaledaren säljs till Sheffield United i Premier League.

BK Häcken säljer den ivorianske 20-åringen Bénie Traore till Sheffield United i engelska Premier League. Försäljningen blir den dyraste i BK Häckens historia.
– Bénie Traore har gjort en otrolig resa det senaste året, en resa som nästan saknar motstycke. Det är naturligtvis extra kul när en sådan spelare och människa får ta steget vidare och spela i världens bästa liga, Premier League, säger BK Häckens sportchef Martin Ericsson.
Under säsongen har anfallaren öst in mål för BK Häcken som för närvarande parkerar på en andraplats i Allsvenskan. Anfallaren har under året stått för tolv mål och två assist på 14 allsvenska matcher.
– Vi är glada och stolta över utvecklingen som han har haft hos oss, det är den som ligger till grund för denna historiska försäljning, säger Ericsson.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén