2022-07-21 07:00Pressmeddelande

BK Häcken säljer Leo Bengtsson

Leo Bengtsson, BK Häcken. Foto: BildbyrånLeo Bengtsson, BK Häcken. Foto: Bildbyrån

BK Häcken säljer Leo Bengtsson till Aris Limassol. Efter 2,5 år i gulsvart säger 24-åringen ”på återseende” till Bollklubben.
– Nu är det dags för nya äventyr men jag hoppas att vi ses igen i framtiden, säger Leo Bengtsson.

Leo Bengtsson kom till BK Häcken inför säsongen 2020 från Hammarby. Han tog omgående en plats i den gulsvarta startelvan – och i supportrarnas hjärtan – en plats han behållit under sina år i klubben. 

Totalt har Leo Bengtsson hunnit med att göra 27 mål och 14 assist på sina 105 matcher i klubben.

– Jag vill börja med att tacka alla runt om klubben, spelare, ledare och supportrar för min tid i Häcken. Det har varit en underbar tid med mycket framgång men även motgångar – jag har lärt mig mycket och utvecklats som spelare på planen men även som människa utanför. Nu är det dags för nya äventyr men jag hoppas att vi ses igen i framtiden. Häcken kommer alltid ha en plats i mitt hjärta, säger Leo Bengtsson.

Aris Limassol kliver in i kvalet till Europa Conference League i kväll och Leo Bengtsson blir omedelbart tillgänglig för den nya klubben. 

 – Vi vill tacka Leo för hans tid i klubben, där han varit uppskattad såväl på som utanför planen. Han kom som en lovande talang och lämnar som en etablerad allsvensk spelare på högsta nivå. Vi är väldigt glada för hans tid här och önskar honom ett stort lycka till i sin nya klubb, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén