2022-07-16 12:00Pressmeddelande

Simon Gustafson kommer hem till BK Häcken

Simon Gustafson, BK Häcken.Simon Gustafson, BK Häcken.

Simon Gustafson är klar för BK Häcken. Han skriver på för 3,5 år, över 2025.
– Det känns gött, rätt, meningsfullt och spännande, säger Simon Gustafson.

Simon Gustafson lämnade BK Häcken sommaren 2015 för Feyenoord, där han spelade i två år innan han gick på lån till Roda FC. I Roda mäktade han med tio mål och fem assist på 33 matcher. Efter succén i Roda skrev han på för FC Utrecht, ett kontrakt som sträckte sig över fyra år. 

Nu har hans kontrakt med Utrecht gått ut och Simon Gustafson väljer att vända hem till Hisingen och BK Häcken, trots intresse från andra klubbar.

– Det var många olika saker som spelade in men i grunden är det bara en positiv, bra känsla, säger han. 

Simons tvillingbror, Samuel, återvände till gulsvart förra sommaren. Senast de spelade ihop var under Simon Gustafsons senaste sejour i klubben, 2015. Simon kom till BK Häcken inför säsongen 2013 och utvecklades till att bli en bärande spelare i klubben, innan han såldes till Feyenoord.

– Det som känns väldigt spännande är att vi har tillbringat så mycket vanlig tid, fotbollstid och fotbollstimmar tillsammans. Nu har vi varit ifrån varandra och utvecklats på våra individuella sätt. Det blir spännande att se hur den kemin är och att spela tillsammans igen. Jag har ju goda förhoppningar att det kommer bli väldigt bra. Förhoppningsvis kan vi göra varandra och laget bättre, säger Simon Gustafson.

Tiden i Nederländerna har utvecklat Simon Gustafson som fotbollsspelare – och som person. Han upplever sig vara mer mogen i dag, såväl på som utanför fotbollsplanen, än vad han var när han senast var i klubben. Han återvänder till Allsvenskan blott 27 år gammal, med samma starka motivation och passion för fotbollen.

– Det är framför allt att det personligen är viktigt att man verkligen tycker om det man gör för att gå in med full kraft och energi i det. Och att jobba för att tillvaron ska vara så bra, glad och meningsfull som möjligt.

BK Häckens sportchef, Martin Ericsson, har själv spelat med Simon Gustafson i den gulsvarta tröjan. Han är tydlig med att det är rätt i tiden att få tillbaka honom just nu.

– Det är en otroligt fin spelare med en stor spets i sin fart och i sin teknik. Det ska bli spännande att se honom, efter sju års erfarenhet från europeiskt spel, säger Martin Ericsson.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén