2022-03-19 09:30Pressmeddelande

BK Häcken skriver korttidskontrakt med Lars Olden Larsen

Lars Olden Larsen, BK Häcken. Foto: BildbyrånLars Olden Larsen, BK Häcken. Foto: Bildbyrån

BK Häcken spetsar offensiven med norske Lars Olden Larsen. Den 23-årige mittfältaren kommer senast från ryska FK Nizjnij Novgorod och korttidskontraktet gäller fram till sommaren.

Fifa meddelade i början av mars att alla utländska spelare har rätt att lämna den ryska ligan, som en följd av Rysslands krig i Ukraina, då de ses som” kontraktslösa” och kan skriva på för lag i andra länder. Lars Olden Larsen valde att utnyttja detta och förstärker nu BK Häcken fram till sommaren.

23-åringen tillhörde Vålerengas akademi som ung, men anslöt till norska KFUM säsongen 2018. Efter att ha imponerat där tog han klivet upp i norska högstaligan och till Mjöndalen. Efter två säsonger som ordinarie i klubben blev han så sent som i februari i år såld till FK Nizjnij Novgorod, för vilka han signerade ett 3,5-årskontrakt. Försäljningen av Olden Larsen blev Mjöndalens största någonsin.

Norrmannen tog direkt en startplats i den ryska klubben och har spelat fyra av fyra matcher för Nizjnij Novgorod sedan flytten.

–  Lars är en offensivt skicklig spelare som kan husera på båda kanterna samt centralt på mittfältet. Han är kvick och har en bra fot som ligger bakom många poäng. Han har under vintern kontinuerligt spelat matcher i den ryska ligan, och kommer i god matchform till oss, säger sportchef Martin Ericsson om BK Häckens senaste nyförvärv.

Från att ha flyttat till Ryssland för bara ett par veckor sedan till att nu flytta till Göteborg har varit omvälvande för Olden Larsen, men han ser fram emot att börja spela med sin nya klubb.

– Det var en pojkdröm att få komma utomlands och därför blev det extra tråkigt med att situationen i Ryssland blev som den blev. Jag är samtidigt tacksam över att få chansen i BK Häcken och att Nizjnij Novgorod varit hjälpsamma i hela processen. Jag har pratat med Per-Mathias och vi hade ett väldigt bra samtal om lagets planer för i år. Jag har hört mycket gott om klubben och är glad över att vara här, säger Olden Larsen och beskriver sig själv som spelare och vad supportrarna kan förvänta sig av honom:

– Jag är en energisk spelare som gillar att attackera, men också att vinna boll. Ni kommer att få se en spelare som gillar att skjuta och som kommer göra allt han kan för att laget ska få en så bra start på säsongen som möjligt. Målet är att komma in i klubben och förhoppningsvis ge supportrarna några härliga minnen!

Lars Olden Larsen gör sin första träning med BK Häcken i dag lördag och är aktuell för en trupplats i morgondagens träningsmatch mot Odds BK. Matchen spelas på Gothia Park Academy men är stängd för publik på grund av den utbyggnation som sker på träningsanläggningen och innebär att GPA är en stor byggarbetsplats för tillfället. Matchen sänds på bkhacken.se, utan kostnad.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén