2022-02-18 13:00Pressmeddelande

BK Häcken värvar från Nordsjälland

Ibrahim Sadiq, BK Häcken. Foto: BildbyrånIbrahim Sadiq, BK Häcken. Foto: Bildbyrån

BK Häcken fortsätter att förstärka truppen inför årets säsong och har nu gjort klart med 21-årige Ibrahim Sadiq. Den ghananska yttern ansluter från danska FC Nordsjälland och kontraktet är skrivet över säsongen 2025.

Efter fyra säsonger i danska Nordsjälland byter Ibrahim Sadiq ut Right to Dream Park mot Hisingen och Bravida Arena. Under nuvarande säsong i danska Superligan hann han med sex framträdanden, varav två från start. 

– Jag är väldigt glad över att vara klar för BK Häcken och har fått ett väldigt bra mottagande av hela organisationen. Häcken är en välbekant klubb för mig då jag har varit med och spelat Gothia Cup vid tre tillfällen och tagit guld samtliga gånger. Jag vet att klubben har följt mig genom åren och jag är glad över att äntligen vara här, säger Ibrahim Sadiq.

Sadiq är fostrad i den ghananska akademin Right to Dream som är en välkänd klubb i Gothia Cup-sammanhang och han var med och vann turneringen 2014, 2015 och 2017. Som spelare beskriver Sadiq sig själv som snabb, stark och explosiv, med bra huvudspel och näsa för mål.

– Efter fyra år i Danmark, som har känts som ett andra hem för mig, är jag redo att testa nya utmaningar och gå utanför min trygghetszon. Jag är här för att göra en bra säsong med laget och vinna titlar. Jag ser fram emot att få spela för supportrarna, visa upp min talang och bidra med så mycket glädje som jag bara kan, säger Ibrahim Sadiq.

Sportchef Martin Ericsson:

– Ibrahim är en spelare med extrem speed och spänst, samtidigt som han har en bra teknik att komplettera det med. Det känns väldigt spännande att få ta del av hans spetsegenskaper, samtidigt som vi kan vara trygga i att han har fått en bra skolning hos Right to Dream och Nordsjälland. Han har länge rankats högt som en stor talang men vi tror att det finns en stor utvecklingspotential kvar, vilken vi hoppas och tror oss kunna få fram i den gulsvarta tröjan.

 

Ibrahim Sadiq

Född: 7 maj 2000 (21 år).

Position: Mittfältare.

Tidigare klubbar: Right To Dream och FC Nordsjälland.

Landskamper: 4 U17-landskamper och 3 U20-landskamper för Ghana.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén