2022-01-07 15:00Pressmeddelande

Från Slätta Damm till A-laget – BK Häcken flyttar upp Lagerlund

Sebastian Lagerlund, BK Häcken.Sebastian Lagerlund, BK Häcken.

BK Häcken flyttar upp Sebastian Lagerlund från akademin till A-laget. 19-åringen, som spelat i BK Häcken sedan 13 års ålder, har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2022.
 
Sebastian Lagerlund kom till BK Häcken från sin moderklubb Hönö IS som trettonåring och var en del av pojkar 02-laget, som bland annat fostrat William Milovanovic. Efter en framgångsrik tid på Slätta Damm blev Lagerlund uppflyttad till akademin, där han varit en given pjäs i P17- och P19-laget de senaste åren.

2021 gjorde han allsvensk debut när han hoppade in i matchen mot Örebro SK den tredje oktober och nu belönas han med sitt första A-lagskontrakt. Sebastian Lagerlunds nya avtal gäller över nuvarande säsong och han gör sin första träning som A-lagsspelare på måndag klockan 12.00 på Bravida Arena.

Sebastian Lagerlund:

– Det känns otroligt skönt. Jag kom hit för sju år sedan och satte då ett mål att en dag nå A-laget och att ha uppnått det målet känns fantastiskt. Det har varit utmanande och krävts mycket disciplin men nu väntar ännu hårdare jobb för att slå mig in i laget. Jag längtar till att köra igång nästa vecka, säger han och kommenterar sig själv som spelare:

– Jag är en allroundspelare som är fysiskt stark och snabb. Jag tar för mig på plan och ger alltid hundra procent, oavsett om det är träning eller match. 

Sportchef Martin Ericsson:

– Sebastian har ett stort driv och en passion för fotbollen och det är alltid lika kul att få upp en egenfostrad spelare i A-laget. Han har varit en ledande spelare i akademin under de senaste säsongerna, som kröntes av en väldigt stark höstsäsong. Sebastian har en stor bredd och kan spela på många positioner men ses främst som mittback i A-laget. Han har redan gjort sin allsvenska debut och det ska bli spännande att följa hans utveckling under året.

 

Sebastian Lagerlund
Ålder: 19 år.
Position: Kan spela på flera olika positioner men är tänkt att konkurrera om mittbackspositionen.
Tidigare klubbar: Hönö IS.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens pojkakademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén