2021-12-30 13:00Pressmeddelande

Dansk mittfältare förstärker BK Häckens offensiv

Mikkel Rygaard, BK Häcken.Mikkel Rygaard, BK Häcken.

Danske Mikkel Rygaard är klar för BK Häcken. Klubben har skrivit ett tvåårsavtal med den centrale mittfältaren.

– Mikkel är lösningsorienterad med boll och kommer med sin precision och smartness vara en viktig spelare för vårt offensiva kombinationsspel, säger sportchef Martin Ericsson.

Mikkel Rygaard kommer närmast från ett år i polska Lodz men i november bröt han kontraktet med klubben. Dessförinnan har den 31-årige mittfältaren spelat hela sin karriär i Danmark, där han varit en poängspelare med mål och assist i såväl Lyngbys återkomst till danska ligan i mitten av 2010-talet och under sina tre år i Nordsjälland, där han gjorde 13 mål och 19 assist på 94 matcher innan flytten till Polen i januari i år.

Nu tar han steget till Allsvenskan och BK Häcken, där han hoppas kunna bidra till den offensiva och kreativa fotboll klubben vill spela.

– Jag är otroligt glad över att vara här och ser fram emot den här chansen och utmaningen. Det är en klubb som gärna spelar en positiv och bra fotboll och mitt första intryck är jättebra – jag har blivit välkomnad på ett fint sätt och det känns väldigt familjärt, säger Mikkel Rygaard.

Han beskriver sig själv som en klassisk 10:a – en playmaker med en vänsterfot med god teknik. Sportchef Martin Ericsson ser att Mikkel Rygaard kan spela både i rollen som 10:a och som 8:a på det gulsvarta centrala mittfältet.

– Han är en teknisk och smart spelare med precisa passningar, samtidigt som han löper mycket i båda riktningarna. En positiv kraft som förhoppningsvis kommer generera poäng på fasta situationer med sin fot, säger Martin Ericsson.

Mikkel Rygaard ser fram emot att bidra till en stark gulsvart säsong, efter 2021 års besvikelse, och han gläds över flytten till Sverige och Allsvenskan.

– Jag har haft vänner som har spelat i Allsvenskan och vet att supporterkulturen är väldigt bra och jag vet att det spelas en bra fotboll. Kanske har man alltid sagt att den danska ligan är ”nummer ett” i Norden men efterhand så har Allsvenskan också bevisat att den i alla fall är med där uppe. Det är en bra liga med många bra lag och fotbollspelare. Jag ser fram emot att bära den här tröjan och förhoppningsvis kommer det synas i mina prestationer på planen, där jag vill göra allt för att vi ska lyckas med våra mål den kommande säsongen.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens pojkakademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén