2022-02-19 11:00Pressmeddelande

Hodzic är klar för BK Häcken

Kadir Hodzic, BK Häcken. Foto: BildbyrånKadir Hodzic, BK Häcken. Foto: Bildbyrån

BK Häcken har gjort klart med 27-årige Kadir Hodzic. Vänsterbacken köps loss från Mjällby AIF och kontraktet är skrivet på tre år.

Kadir Hodzic är född och uppvuxen i Bosnien, men flyttade i tidig ålder till Sverige och inledde sin fotbollskarriär i Skene IF. Han tog en plats i IF Elfsborgs akademi 2012 och sedan 2014 har han representerat flera seniorklubbar. 2020 skrev han på för allsvenska Mjällby, där han blev en tongivande spelare i Blekinge-laget. Under fjolåret startade Hodzic 29 matcher för laget, som slutade på en niondeplats i Allsvenskan. 

Nu fortsätter vänsterbackens karriär på Hisingen. Kontraktet med BK Häcken är skrivet över säsongen 2024.

– Känslan just nu är otroligt bra. Jag har fått ett bra första intryck av klubben och alla människor runtomkring. Häcken spelar en fin, offensiv fotboll och jag tror att de kvaliteterna jag har kommer passa bra in här. Det här blir ett väldigt bra steg i min fortsatta utveckling, säger Hodzic och beskriver sig själv som spelare:

– Jag är en offensiv vänsterback som jobbar hårt i båda riktningarna. Mina styrkor ligger i passningsspelet och tekniken och jag gillar att komma högt upp i banan och hjälpa laget med både mål och assist, säger Hodzic som i fjol gjorde två mål och tre assist för Mjällby i Allsvenskan.

Sportchef Martin Ericsson om sitt senaste nyförvärv:

– Vi har följt Kadir under ett antal år och han har tagit stora kliv de senaste säsongerna. Nu får vi en ännu starkare konkurrenssituation på vänsterbackspositionen och med Kadir får vi också en annan typ av vänsterback än vad vi har i truppen idag. Vi är glada över att lyckas knyta till oss en spelare som haft intresse från flera utländska klubbar och det ska bli spännande att se hans fortsatta utveckling i den gulsvarta tröjan.

 

Kadir Hodzic

Ålder: 27 år.

Position: Vänsterback.

Tidigare klubbar: Skene IF, IF Elfsborg, Kinna IF, Motala AIF, Norrby IF, AFC Eskilstuna, Dalkurd och Mjällby AIF.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén

Relaterade nyheter