2024-04-16 08:00Pressmeddelande

BK Häcken värvar från USA

Jasmine Hamid. Foto: Bildbyrån.

Jasmine Hamid är klar för BK Häcken. 23-åriga yttermittfältaren kommer närmast från Towson University och ansluter omedelbart till Bollklubben.

Jasmine Hamid byter collegefotbollen i USA och skriver sitt första proffskontrakt när hon nu skriver på ett avtal med BK Häcken.
– Det är en väldigt intressant spelare som älskar att utmana en-mot-en, hon spelar med stort mod och har ett väldigt bra avslut. Nu får vi chansen att se henne i vår miljö, det ska bli spännande att se henne gå in i laget, säger Christian Lundström.
Den offensiva spelaren gjordes klar på deadline-day i går och ansluter omedelbart till laget.
– Jag har blivit väldigt väl mottagen av alla spelare och ledare och jag väldigt taggad till att dra i gång arbetet, spela och vinna matcher och göra massa mål, säger Jasmine Hamid.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Marcus Jodin
Klubbchef
Marcus Jodin
Anders Billström
Ordförande
Anders Billström
Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Thomas Andersson
Försäljningschef
Thomas Andersson
Elin Öst Sandström
Marknadschef
Elin Öst Sandström
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén
Tomas Andersson
Akademichef
Tomas Andersson
Anders Wahrnberg
Ungdomsansvarig
Anders Wahrnberg