2024-04-11 14:00Pressmeddelande

Pontus Dahbo förlänger med BK Häcken

Pontus Dahbo. Foto: Bildbyrån.

Inför förra säsongen skrev Pontus Dahbo på ett seniorkontrakt med BK Häcken. Nu förlänger mittfältaren sin tid på Hisingen över 2027.
– Att vi får chansen att fortsatt utveckla våra egna akademispelare i A-laget är något vi värderar högt, säger Martin Ericsson.

2020 anslöt en 15-årig Pontus Dahbo till BK Häckens akademiverksamhet. Inför förra säsongen skrev han på för A-laget och hamnade till slut på 20 spelade matcher i Allsvenskan, 2023. Nu har den 18-årige mittfältaren förlängt med BK Häcken.
– Pontus är, trots sin unga ålder, redan en skicklig spelare som fått en hel del speltid i såväl Allsvenskan som Europa, och är en spelare vi tror mycket på inför framtiden. Att utveckla våra egna akademispelare tror vi sporrar många nya talanger att jobba vidare mot sina mål, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.
Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2027.
– Jag är jätteglad och tacksam över att ha förlängt. BK Häcken är en klubb som jag trivs jättebra i och jag vill stanna här länge till, säger Pontus Dahbo.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén