2024-03-27 19:30Pressmeddelande

BK Häcken värvar från Bodö/Glimt

Marius Lode. Foto: Bildbyrån.

BK Häcken värvar den norske mittbacken Marius Lode från norska Bodö/Glimt. Han är klar för tre år med Bollklubben.
– Marius kommer in med en stor portion erfarenhet – inte minst från Europa, säger Martin Ericsson.

Marius Lode har tillhört Bodö/Glimt sedan 2017 då han anslöt från Bryne, med undantag från ett år i tyska Schalke 04.
– Marius är en dynamisk och spelskicklig mittback som vi har följt under flera år, och under stort sett hela det här övergångsfönstret har vi jobbat för att få till en transfer. I Marius får vi in en spelare som vi tror får en kort acklimatisering med tanke på att han i dag spelar i ett lag med ett liknande spelsätt och att han är tilltänkt till en roll som liknar den han har i dag, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.
Avtalet sträcker sig över säsongen 2026. 31-åringen står registrerad för två landskamper med det norska landslaget.
– Det känns väldigt bra, jag har hört väldigt mycket fint om Häcken från Amor (Layouni), Gunnvor (Halmöy) och från Axel (Lindahl) som varit Bodö/Glimt förr. Jag har följt med lite när Per-Mathias var i klubben och nu är jag glad över att komma till BK Häcken. Jag hoppas att jag kan bidra med vinnarkultur och vara en kulturbärare som kan förvalta kulturen Häcken har haft de senaste åren, säger Marius Lode.

Marius Lode ansluter till BK Häcken så snart som möjligt.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén