2024-02-28 17:00Pressmeddelande

Jeremy Agbonifo återvänder till BK Häcken

Jeremy Agbonifo. Foto: Bildbyrån.

För tre år sedan lämnade han akademin för att bli ungdomsproffs i Porto. Nu återvänder Jeremy Agbonifo till BK Häcken.
– Jag ska bidra med poäng och hårt arbete, säger han.

Jeremy Agbofino värvas tillbaka från portugiska Porto och har skrivit kontrakt med Bollklubben till sommaren 2027.
– Det här är min klubb. Jag gillar hur BK Häcken spelar fotboll och jag känner att det passar mig perfekt, säger Jeremy Agbofino.
Jämfört med akademispelaren som lämnade Hisingen i november 2021 är det en förändrad Jeremy Agbofino som ansluter till truppen. Fysiskt är allt bättre enligt honom själv, men den största skillnaden är det mentala.
– Jag lämnade Sverige som tonåring och kommer tillbaka som en man, en som vet vad han vill och som är beredd att jobba hårt för att komma dit.

2021 spelade Jeremy Agbofino 14 matcher i P17 Allsvenskan och stod då för 13 poäng.
– Det är en spännande spelare med en stor utvecklingspotential. En ytterforward som gillar att utmana sin försvarare med en spets i sin fart, kraft och fina vänsterfot. Vi är glada att ha Jeremy hos oss igen efter ett par år utomlands, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.



Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén