2024-02-21 14:00Pressmeddelande

Filip Trpcevski lånas ut till Utsikten

Filip Trpcevski. Foto: Bildbyrån.

I fjol kom han tillbaka från en korsbandsskada och var med och spelade i Europakvalet, Europa League-gruppspelet och i Allsvenskan. Nu lånas han ut till Utsikten.

Filip Trpcevski kom förra sommaren tillbaka från en korsbandsskada och var med i Champions League-kvalet och i slutspurten av Allsvenskan. Nu lånas han ut till Utsikten fram till sommaren.
– Filip är en talangfull spelare som just nu spelar på en position där vi har en väldigt hög konkurrens. Med utlåningen hoppas vi att han får speltid fram till sommaren för att komma tillbaka och konkurrera igen till när vi ska kvala oss in till Europa-gruppspelet, säger BK Häckens sportchef.
Hittills har den BK Häcken-fostrade Trpcevski representerat BK Häcken i 23 matcher.
– Det här är en bra möjlighet för mig att komma till ett bra lag och även förhoppningsvis få speltid för att spela mig i form. Sen ska jag komma tillbaka – bättre än någonsin, säger Filip Trpcevski.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén