2024-01-29 18:00Pressmeddelande

Rekordförsäljning – Momodou Sonko säljs till KAA Gent

Momodou Sonko. Foto: Bildbyrån.

Momodou Sonko lämnar BK Häcken. Försäljningen till KAA Gent blir den dyraste övergången i BK Häckens historia.
– Jag imponeras över den utveckling han har haft hos oss, säger sportchef Martin Ericsson.

Momodou Sonko blir BK Häckens dyraste försäljning genom tiderna nu när han lämnar för den belgiska klubben KAA Gent.
– Först och främst är jag väldigt glad för Momos skull. Vi har haft en tydlig plan som alla parter – från spelarens respektive klubbens sida – varit en del av. Att nu få presentera en historisk försäljning för klubben och ett fint nästa steg för Momo känns som ett kvitto på att vi har lyckats, säger Martin Ericsson.
Den 18-årige yttern fick sitt stora genombrott under fjolårssäsongen när han stod för sju mål och fyra assist i Allsvenskan när BK Häcken kom trea i Allsvenskan. Han var med och vann Svenska Cupen där han gjorde tre mål och tre assist och dessutom spelade han gruppspel i Europa League, där stod yttern för två mål och en assist.
– Jag har fått minnen för livet här, samtidigt har jag formats till den spelare jag är i dag. Jag kan inte tacka spelare, tränare och våra supportar nog för de här åren. Men nu har det blivit dags för mig att ta nästa steg i min karriär och anta nya utmaningar. Jag tackar för mig – för den här gången – och önskar bollklubben all lycka i framtiden, säger han.

Momodou Sonko anslöt till BK Häcken från Västra Frölunda för fyra år sedan och har gått genom BK Häckens akademi upp till A-laget.
– Jag kom till BK Häcken med två mål i mitt huvud: först och främst var det för att utvecklas som spelare och person, därefter att ta mig upp till elitlaget och jag har åstadkommit båda delarna. Jag har verkligen njutit varje dag i klubben – varje dag som jag har tränat och när jag har spelat matcher framför våra supportrar, säger Momodou Sonko.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén