2024-01-11 13:00Pressmeddelande

Rasmus Lindgren tillbaka i herrlaget

Rasmus Lindgren. Foto: BK Häcken.

BK Häckens tidigare lagkapten Rasmus Lindgren och nu senast P19-tränare för Bollklubben tar klivet upp till herrlaget och blir assisterande tränare i Paco Johansens tränarstab.
 – Jag ser fram emot att sätta igång att jobba för det är hårt jobb som gäller, säger Rasmus Lindgren.
 
2021 meddelade BK Häckens tidigare lagkapten att han avslutar karriären. Totalt blev det sex år som spelare i den gulsvarta tröjan, därefter sadlade Lindgren om till att bli tränare och blev assisterande tränare till Hristijan Cvetkovski i Bollklubbens P19-lag året efter. Inför säsongen 2023 tog Rasmus Lindgren över som huvudtränare och så här summerar han sin tid i akademin:
– Det har varit två väldigt lärorika år som har varit väldigt nyttiga för mig i min utveckling som tränare. Att jag fick börja som assisterande tränare till Hristijan var otroligt lärorikt och nu senast som huvudtränare vilket var ett större ansvar där man fick en större helhetsbild över att vara tränare. Dessa år har gjort mig gott men sen har man mycket kvar att lära, vilket man har hela livet, säger Rasmus Lindgren.
 Nu väntar ett nytt uppdrag där Lindgren blir assisterande tränare i Paco Johansens tränarstab.  Avtalet är skrivet över tre år. På måndag, klockan 17.00, väntar årets första träning för den nya tränarstaben och laget på Bravida Arena.
– Jag tycker att det ska bli fantastiskt kul, lärorikt för mig själv och det ska också bli väldigt inspirerande att få jobba med den nya tränarstaben och spelarna som har visat att de är väldigt bra. Jag hoppas att jag kan komma in och bidra med det som jag kan. Jag ser verkligen fram emot årets säsong, säger han.

 Martin Ericsson om att flytta Rasmus Lindgren till herrlaget:
–      Det känns bra att stärka kompetensen och kontinuiteten med Rasmus i staben. Rasmus har sedan sin ankomst till klubben varit en viktig ambassadör för klubben både som spelare och kapten, och nu som tränare. Han bidrar med en hög fotbollskompetens och driv, men också en god förståelse för vad som krävs som spelare på den här nivån.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén