2024-02-20 17:00Pressmeddelande

BK Häcken värvar Zeidane Inoussa från Brommapojkarna

Zeidane Inoussa. Foto: Bildbyrån.

Zeidane Inoussa är klar för fyra år i BK Häcken. Yttern värvas in från Brommapojkarna.
– Jag är här för att vinna fotbollsmatcher, säger han.

Efter flera år utomlands återvände Zeidane Inoussa under fjolåret till Brommapojkarna där han med sina sex mål och en assist var med och räddade kvar laget undan nedflyttning. Nu är han klar för BK Häcken.
– Vi är glada över att vi har lyckats ro den här övergången i hamn. Zeidane är en spelare med bra fart, balans och teknik som han är skicklig på att utnyttja i offensiva en mot en-situationer. Något som också står ut är hans aggressiva presspel i defensiven. Det är en spännande profil som ska bli kul att följa framöver, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.
Den 21-årige yttern är fostrad i Brommapojkarnas akademi. Därifrån tog han steget till franska SM Caen i Ligue 2 för att därefter gå till Real Murcia och Valencia B i den spanska tredjedivisionen innan han återvände till klubben.
– Vi ska gå för att vinna Svenska Cupen och Allsvenskan, i höst ska vi se till att utmana i Europa. Jag hoppas att jag kan komma in och bidra med assist och mål, jag vill hjälpa laget på alla sätt jag kan, säger Zeidane Inoussa.

Yttern ansluter direkt till BK Häcken på ett fyra års-avtal som sträcker sig över säsongen 2027.
– Det känns jättebra att vara här. Jag fick en bra känsla redan när jag tog mitt första steg in i Gothia Park Academy. Det är en fin klubb med väldigt många trevliga människor. Jag ser verkligen fram emot min tid här, säger Zeidane Inoussa.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén