2024-02-06 19:00Pressmeddelande

Nikola Zecevic är klar för BK Häcken

Nikola Zecevic. Foto: Bildbyrån.

BK Häcken värvar den 19-årige backtalangen Nikola Zecevic. Serben kommer närmast från FK Vozdovac och har skrivit på ett fyraårskontrakt med Bollklubben.
– Jag är väldigt glad över att vara här och ser fram emot att få spela min första match, säger Nikola Zecevic.

Nikola Zecevic har spelat 28 ligamatcher för Belgradklubben FK Vozdovac. Nu är han klar för fyra år på Hisingen.
– Det känns jättebra att skriva på för BK Häcken. Jag har stora förväntningar. Jag förväntar mig att stora saker kommer att hända under min tid här, säger Nikola Zecevic.
Han beskriver sig själv som spelare:
– Jag är en 192 centimeter lång mittback som är bra på huvudet. Och jag gillar att spela fotboll, säger han med ett leende.
19-åringen blir den andra serben i BK Häckens herrtrupp.
– Jag har textat med Srdjan Hrstic. Han säger bara bra saker om klubben och alla människor här. Allt känns perfekt, säger Nikola Zecevic.
Han drömmer om att vinna stora titlar i den gulsvarta dressen.
– Jag vill spela bra ihop med mina lagkamrater och tränarna. Jag vill vinna, komma på första plats i ligan och vinna cupen, säger mittbacken.

BK Häckens sportchef Martin Ericsson kommenterar nyförvärvet:
– Nikola har en spännande profil som vi ganska snabbt fastnade för. Han är en ung spelare med stor utvecklingspotential som redan spelat ordinarie hela säsongen i den serbiska ligan. Han är en spelande mittback som trots sin längd är både snabb och dynamisk. Han kommer från en spännande klubb med stort utvecklingsfokus och som dessutom spelar på konstgräs, säger Martin Ericsson.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén