2023-06-26 11:00Pressmeddelande

Dóra Zeller säljs till FC Köln

Dora Zeller. Foto: Bildbyrån.

Mittfältaren Dóra Zeller lämnar BK Häcken. Hon säljs till tyska FC Köln.
– Vi vill tacka Dóra för tiden hon har varit här och för hennes fantastiska professionalitet som smittar av sig, säger BK Häckens fotbollsansvarig för dam elit, Christian Lundström.

Den ungerska landslagsspelaren Dóra Zeller kom till BK Häcken från Bayern Leverkusen under fjolårets sommarfönster.
– Det är en väldigt duktig fotbollsspelare som tyvärr inte fått tillräckligt med speltid hos oss, till följd av den hårda konkurrensen. Vi önskar henne all lycka i FC Köln, säger Lundström.

Zeller hann göra 23 matcher i den gulsvartrandiga tröjan där hon gjorde två mål och en assist, innan hon nu säljs vidare till FC Köln.
– Jag vill tacka alla för det senaste året. Jag har lärt mig mycket och och utvecklats både på och utanför planen, säger hon.


Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén