2023-06-01 14:00Pressmeddelande

Vilahamn och Campos förlänger med BK Häcken

Robert Vilahamn och Bri Campos. Foto: Bildbyrån.Robert Vilahamn och Bri Campos. Foto: Bildbyrån.

Huvudtränaren Robert Vilahamn och den assisterande tränaren Bri Campos förlänger med BK Häcken. Båda har skrivit på över säsongen 2026.
– Utvecklingsmiljön vi har just nu är det bästa vi någonsin har haft, säger BK Häckens fotbollsansvarig för dam elit, Christian Lundström.

Efter en stark höst, som avslutades med nio raka segrar i OBOS Damallsvenskan, en lika stark vår med serieledning efter tio omgångar och en kommande Svenska Cupen-final, väljer BK Häcken att förlänga Robert Vilahamn och Bri Campos’ avtal med ytterligare tre år.
– Vi har ett mycket välfungerande tränarteam och såväl Robert som Bri är bärande i det tränarlaget. Vi har ett stort fokus på utveckling som återspeglas i våra prestationer vilket i slutändan renderat i våra goda resultat, säger Christian Lundström.

Robert Vilahamn tog över som huvudtränare inför fjolårssäsongen och ledde då laget till en Svenska Cupen-final och till en andraplats i OBOS Damallsvenskan.
– Jag har valt att förlänga med klubben eftersom jag anser att det inte finns en bättre arbetsplats att jobba med fotboll i Skandinavien. Det känns som att BK Häcken ligger i framkant med både herr- och damfotboll. Vi har en energi på arbetsplatsen som stimulerar mig väldigt mycket. Det är just den här dynamiken med herr, dam, kansli och marknadsavdelning, alla jobbar åt samma håll och alla har samma driv – det gör att man själv utvecklas, säger han.
Den assisterande tränaren Bri Campos kom inför årets säsong från Umeå IK och skrev i vintras på ett kontrakt som sträckte sig över den innevarande säsongen.
– Jag känner att jag har kommit in och bidragit till Robert men också till truppen. Det är en bra klubb att vara en del av. Klubben har höga ambitioner och jag tror att laget bara kommer att bli bättre, säger hon.


Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén