2023-04-11 12:00Pressmeddelande

Anna Csiki förlänger med BK Häcken

Anna Csiki. Foto: BK Häcken.Anna Csiki. Foto: BK Häcken.

Anna Csiki och BK Häcken är överens om en kontraktsförlängning. Den offensiva mittfältarens nya avtal sträcker sig över 2025.
– Hon är en av de mest kompletta spelarna vi har, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit i BK Häcken.

Det var under ett träningspass efter säsongen som Anna Csiki ådrog sig en korsbandsskada. Skadan förväntas hålla henne borta från spel till hösten. Men trots skadan har hon och klubben kommit överens om en kontraktsförlängning.
– Jag är väldigt glad över att Anna väljer att skriva på ett nytt avtal. En olycklig skada satte stopp för hennes framfart men jag är övertygad om att hon kommer tillbaka ännu bättre och ännu starkare. Hennes potential är skyhög, säger Lundström.

Med sex mål och sex assist på 25 spelade matcher under fjolårssäsongen var Csiki en bidragande orsak till BK Häckens andraplacering i OBOS Damallsvenskan, 2022.
– Fjolåret var en bergochdalbana. Men sättet som vi avslutade ligan på och som vi spelade under hösten var fantastiskt. När jag är tillbaka i spel hoppas jag att jag kan spela på samma nivå som under oktober och november, säger Anna Csiki.
Yttern siktar nu på att återhämta sig lagom till ett potentiellt Champions League-gruppspel.
– Jag hoppas att vi under de kommande två åren vinner OBOS Damallsvenskan och att vi kvalificerar oss till Champions League. Det är därför jag jobbar på så hårt varje dag, så att jag kan spela Champions League-matcher i november och december med laget, säger Csiki.


Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén

Relaterade nyheter