2023-02-07 10:00Pressmeddelande

Novalie Jensen är klar för BK Häcken

Novalie Jensen, BK Häcken.Novalie Jensen, BK Häcken.

BK Häcken har gjort klart med 16–åriga ungdomslandslagsanfallaren Novalie Jensen som ansluter från IFK Göteborg. Kontraktet med BK Häcken sträcker sig över säsongen 2024.
– Novalie har under tiden hon varit utlånad till oss visat att hon är en spelare vi tror på för framtiden, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit i BK Häcken.

BK Häcken värvar 16-åriga anfallaren Novalie Jensen från IFK Göteborg. Jensen har under höstsäsongen varit utlånad till BK Häcken och var en viktig pjäs i utvecklingslaget som vann Division 1 och var ytterst nära att kvala upp till Elitettan. Totalt blev det fem mål på sju matcher för Novalie Jensen i Division 1.
– Det har varit på gång ett tag så det känns jätteroligt och skönt att det äntligen är klart. När jag kom hit i höstas så kändes det direkt som en bra träningsmiljö för mig och jag fick ett varmt välkomnande av alla. Sedan passade träningarna och matcherna mig bättre här så jag är glad att vara klar för BK Häcken, säger Novalie Jensen.

Jensen ser fram emot den spännande utmaningen som väntar i Bollklubben, men innan säsongen drar i gång så väntar en dubbellandskamp mot Ungern med F17–landslaget.
– Novalie har intressanta egenskaper och hon kommer få en bra utvecklingsmiljö i vårt utvecklingslag, avslutar Christian Lundström.’Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén