2023-01-17 13:00Pressmeddelande

Stine Larsen förlänger med BK Häcken

Stine LarsenStine Larsen

BK Häcken förlänger med danska landslagsspelaren Stine Larsen. Hon stannar på Hisingen i ytterligare två år.
 – Att vi lyckas behålla våra landslagsspelare markerar vår ställning, inte bara i OBOS Damallsvenskan, utan även internationellt, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit i BK Häcken.

BK Häckens Stine Larsen förlänger med klubben. Hon har förlängt sitt avtal med två år, över 2024.
 – Vi är väldigt glada över att förlänga med Stine. Hon var en av våra viktigaste spelare i fjol. Hon är dessutom en förebild som ger allt, är oerhört professionell och omtyckt, på och utanför planen, säger Christian Lundström.

På 55 matcher i BK Häcken-tröjan har Larsen hunnit göra 17 mål och 12 assist. I fjol spelade hon 23 matcher och stod för sju mål och nio assist i OBOS Damallsvenskan.
– Vi avslutade jättebra och vi har någonting jättebra på gång. Jag hoppas att vi kan fortsätta med det. Jag tycker själv att jag har hittat min roll i laget. Nu ska vi inte börja om utan fortsätta som vi gjorde under hösten, säger Stine Larsen.
Stine Larsen har höga förhoppningar på det kommande året – en förväntansbild som ligger till grund för kontraktsförlängningen.
– Vi är sugna på guldet och hoppas att vi vinner SM-guld så klart, cupen och att vi går till gruppspelet till Champions League – vi drömmer stort. Vi har laget och vi fortsätter att göra det vi gjort, vi drömmer stort, säger hon.

 Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén