2023-01-16 12:00Pressmeddelande

BK Häcken värvar 16-årig talang

Alexandra Larsson.Alexandra Larsson.

BK Häcken värvar 16-åriga talangen Alexandra Larsson från IFK Göteborg. Hon har skrivit på för tre år med BK Häcken, över 2025.
– Hon är en av Sveriges mest lovande spelare i sin årskull, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit i BK Häcken.

BK Häcken värvar mittfältaren Alexandra Larsson från IFK Göteborg. Larssons avtal sträcker sig tre år, över 2025.
– Det är en mycket lovande spelare som kan spela såväl innermittfältare som mittback. Hon kommer att tillhöra vårt A-lag men med tanke på sin ålder kommer hon även att kunna spela matcher med utvecklingslaget. Det är naturligtvis en stor möjlighet för henne med tanke på den matchmiljö vi kan erbjuda genom vårt utvecklingslag, säger Christian Lundström.

Alexandra Larsson är väl bekant med klubben då hon i fjol tränat regelbundet med BK Häcken.
–Jag ser väldigt mycket framemot att bli en del av det här laget och att få lära mig av alla andra, säger hon.

 

 

 

 Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén