2023-01-13 09:00Pressmeddelande

BK Häcken värvar Hellekant från Jitex

Alexandra Hellekant. Foto: Bildbyrån.Alexandra Hellekant. Foto: Bildbyrån.

Alexandra Hellekant är klar för BK Häcken. Hon skriver under för två år.
– Hon har mycket bra fart, och hon har gjort ett mycket bra år i Elitettan. Det är en spelare som vi har följt noga under året, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit i BK Häcken.

BK Häcken tar in forwarden Alexandra Hellekant från Jitex Mölndal BK. Hellekants avtal sträcker sig över två år, till och med 2024.
– Det är en spelare lokalt ifrån som vi ser stor potential i, och som har egenskaper som passar vårt sätt att spela. Med sin snabbhet blir hon en stor tillgång för oss i BK Häcken. Vi tror att Alexandra kommer att utvecklas ytterligare i vår miljö, med rätt förutsättningar tror vi att hennes utveckling kommer att gå spikrakt, säger Lundström.

Föregående säsong spelade hon 24 matcher i Elitettan och hamnade på 13 gjorda mål. Hon blev dessutom uttagen till U23-landslaget under hösten. Nästa säsong väntar alltså spel i OBOS Damallsvenskan och kval till Champions League med BK Häcken.
– Det är ett lag man har bra koll på, följt och kollat lite matcher. Det kändes extra stort, säger Hellekant.
Hellekant beskriver sig som en snabb spelare som är duktig i en mot en-situationer.
– Det känns riktigt bra, jättekul att vara här. Jag ser jättemycket fram emot säsongen, säger hon.


Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén