2023-01-30 15:00Pressmeddelande

Sydkoreansk landslagsmålvakt klar för BK Häcken

Younggeul Yoon. Foto: Bildbyrån.Younggeul Yoon. Foto: Bildbyrån.

BK Häcken signerar den sydkoreanska landslagsmålvakten Yoon Younggeul. Kontraktet sträcker sig över sex månader.

BK Häcken tar in den sydkoreanska landslagsmålvakten Yoon Younggeul. 35-åringen spelade senast i danska AGF och har tidigare även representerat Seoul WFC, Suwon UDC och Gyeongju KHNP på klubblagsnivå. Kontraktet sträcker sig fram till sista juli.
– Younggeul är en erfaren och landslagsmeriterad målvakt som tillför både rutin och kvalitet till vårt lag. Hon är en reflexsnabb målvakt med stor pondus, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit i BK Häcken.

Younggeul har anslutit till truppen som just nu befinner sig på försäsongsläger i Marbella. Där går hon omedelbart in i träning med laget.
– Sverige är en stark fotbollsnation. Jag hoppas att jag, genom att träna med Häckenspelarna i den här prestigefulla klubben, kan utvecklas som spelare och bli en användbar och behövd spelare i laget, säger hon.
Just nu han hon siktet inställt på att bli uttagen till den sydkoreanska landslagstruppen och till sommarens VM i Australien och Nya Zeeland.
– Jag behövde komma till ett bra lag inför VM. Jag är så glad just nu över att BK Häcken visade intresse, säger hon.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén

Relaterade nyheter