2023-04-05 12:00Pressmeddelande

Felicia Schröder skriver A-lagskontrakt med BK Häcken

Felicia Schröder, BK Häcken. Foto: Bildbyrån.Felicia Schröder, BK Häcken. Foto: Bildbyrån.

Felicia Schröder skriver på ett A-lagskontrakt med BK Häcken. Den 15-åriga talangen är klar för tre år.
– Jag tror att Felicia redan i år kommer att presentera sig för publiken i OBOS Damallsvenskan, säger BK Häckens fotbollsansvarig för dam elit, Christian Lundström.

Yttern anslöt till BK Häcken från IFK Björkö i vintras men tränade med BK Häcken redan under hösten.
– Felicia är en av Sveriges största talanger och nu gäller det att vi ger henne de bästa förutsättningar för att utvecklas men också behålla en bra balans i hennes belastning och när hon är så pass ung behöver vi ha en bra plan för henne med skola träning och matchning, säger Christian Lundström.
I Elitettanpremiären med utvecklingslaget gjorde Felicia Schröder två av tre mål framåt i 7–3-förlusten mot Bollstanäs.
– Det känns väldigt kul, men framför allt är jag stolt och tacksam över att få den här chansen, säger hon.
Kontraktet sträcker sig över säsongen 2025 och Schröder är tillgänglig för såväl elitlaget i OBOS Damallsvenskan som för utvecklingslaget i Elitettan.
– Jag är en offensiv spelare som gillar att springa i djupled och göra mina medspelare bättre, och så klart göra mål, säger hon.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén