2023-03-03 14:00Pressmeddelande

Ruby Grant skriver treårskontrakt med BK Häcken

Ruby Grant, BK Häcken. Foto: BildbyrånRuby Grant, BK Häcken. Foto: Bildbyrån

Ruby Grant har tränat med BK Häcken under försäsongen. Nu skriver hon på för tre år med klubben.
– Det är en kvalitetsspelare som verkligen har imponerat på oss under sin tid här, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit i BK Häcken.

Ruby Grant debuterade i Arsenal redan som 16-åring. Hon tog därefter vägen via West Ham till USA där hon har spelat universitetsfotboll de senaste åren.
I samband med ett studieutbyte flyttade hon till Göteborg i vintras och har sedan dess tränat med BK Häcken. Efter att ha imponerat under försäsongen har klubben och Grant kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig fram till 2025.
– Ruby har tränat med oss hela försäsongen och hon har imponerat på oss med sin attityd och sin energifyllda spelstil. Hon är en otroligt skicklig fotbollsspelare som har sin styrka i det kreativa spelet. Hon tillför också en väldigt positiv energi vid sidan av plan och vi är väldigt glada över att kunna använda henne i OBOS Damallsvenskan, säger Lundström.

Ruby Grant har skrivit på ett kontrakt till och med 2025 och ser fram emot att dra i gång säsongen.
– Det känns fantastiskt att det är klart. Det är en fin klubb som jag är glad över att vara en del av. Jag är förväntansfull och jag tror att det här är ett bra steg för mig att ta. Så här långt har jag njutit av varje ögonblick. Vi är en ambitiös klubb och jag är en ambitiös spelare så jag hoppas att vi vinner allt som vi kan vinna. Jag förväntar mig mycket och är hoppfull, säger hon.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén