2024-01-14 13:00Pressmeddelande

Lisa Löwing förlänger med BK Häcken

Lisa Löwing. Foto: BK Häcken.

19-åriga Lisa Löwing har förlängt sitt avtal med BK Häcken. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2024.
– Jag trivs väldigt bra i laget och BK Häcken är en bra miljö att utvecklas i, säger Lisa Löwing.

2022 anslöt den unga mittbackstalangen Lisa Löwing till BK Häcken från Göteborgs DFF, en tid som emellertid har präglats av skadeproblem.
– Första tiden har varit upp och ned, jag åkte tidigt på en skada som har hållit mig bort från all spel i ett och ett halvt år. Men det känns skönt att nu få en riktig försäsong med laget, det är något jag inte har fått vara en del av tidigare, säger hon.
Den 28 juni återvände Lisa Löwing till spel mot Växjö DFF, efter en skada som hållit henne bort från all fotboll i 18 månader. Nu blickar mittbacken framåt.
– Mina förväntningar i år är att både jag och klubben ska fortsätta att utvecklas, jag är väldigt taggad att få komma i gång med säsongen, säger Lisa Löwing.

Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit, om förlängningen:
– Lisa har fina förutsättningar till att bli en riktigt bra spelare. Hennes första tid i BK Häcken har kantats av skador och det känns spännande att se vilken utveckling hon får när hon spelar och tränar kontinuerligt.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén