2024-01-03 13:00Pressmeddelande

Matilda Nildén är klar för BK Häcken

Matilda Nildén. Foto: Bildbyrån.

Matilda Nildén är klar för BK Häcken. Anfallaren har skrivit på över säsongen 2026.
– Det är en spelare som går helt i linje med vår långsiktiga strategi, säger Christian Lundström.

Under fjolåret stod Matilda Nildén, då 18 år gammal, för 23 mål på 25 matcher för AIK i Elitettan och tog en andraplats i skytteligan.
– Det är självklart väldigt kul att vi knyter till oss Sveriges bästa spelare född 2004. Det är en explosiv och energisk spelare som gjorde det bra i Elitettan i fjol. Hon är en naturlig målskytt och kommer att tillföra mycket för både laget och för oss som klubb, säger BK Häckens ansvarig för dam elit, Christian Lundström.Den unga yttern/anfallaren debuterade i OBOS Damallsvenskan redan som 16-åring.
– Matilda är en spelare som har en profil som passar bra in i BK Häckens strategi, både med ålder och typ av spelare. Vi tror att hon tar nästa steg hos oss och blir en av Sveriges bästa spelare, säger Christian Lundström.

På 27 ungdomslandskamper i F17-, F19- och U23-landslaget har Matilda Nildén gjort nio mål. Hon har representerat F17-landslaget tre gånger och F19-landslaget, där hon var med och spelade i F19-EM under 2022, vid 17 tillfällen. Hon debuterade för U23-landslaget i somras och har representerat det landslaget sju gånger.
– Det känns väldigt kul. Jag är väldigt glad över att vara här och ansluta till BK Häcken-familjen, säger hon.
Damerna genomför sin första träning för året redan i eftermiddag, den tredje januari. Den femte januari åker laget på försäsongsläger till Cádiz för att förbereda sig inför de två återstående matcherna i Champions League, först mot Paris FC på hemmaplan den 24 januari och därefter mot Real Madrid borta, den 30 januari.
– Jag förväntar mig att vi ska fortsätta vara i toppen och ta SM-guld. Jag förväntar mig även att vi ska göra det bra i cupen och att vi fortsätter vara ute i Europa, säger Matilda Nildén.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén