2023-07-17 09:00Pressmeddelande

Livia Peng säljs till Werder Bremen

Livia Peng. Foto: Bildbyrån.

Målvakten Livia Peng har under våren varit utlånad till det spanska topplaget Levante. Nu står det klart att BK Häcken säljer spelaren till tyska Werder Bremen.

I fjol anslöt den schweiziska landslagsmålvakten Livia Peng till BK Häcken. Men hon lyckades inte ta över platsen som förstamålvakt utan lånades under våren ut till Levante, som slutade trea i den spanska högstaligan, Primera División Femenina. Nu står det klart att spelaren inte återvänder till BK Häcken. Hon säljs nämligen vidare till tyska Frauen-Bundesligalaget Werder Bremen.
– Livia är en ung och väldigt talangfull målvakt som behöver speltid. Vi ser henne som en framtida målvakt hos oss men tajmingen för henne har tyvärr inte varit rätt. Vi hoppas att få ha Livia som målvakt hos vid ett senare tillfälle och önskar henne all lycka i VM och därefter så klart hos Werder Bremen, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit.

Livia Peng om att lämna BK Häcken:
– Jag vill tacka klubben, all personal och laget för en oförglömlig upplevelse. Det var första gången för mig i ett lag utomlands och jag har utvecklats som spelare. Jag har hittat vänner för livet och jag är tacksam för min tid i klubben. Jag önskar föreningen det bästa, massa framgång och hoppas att de presterar starkt även under den andra halvan av säsongen, säger hon.


Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén