2023-07-04 08:00Pressmeddelande

Färöiska stortalangen Jòhanna Fossdalsá Sörensen är klar för BK Häcken

Jòhanna Fossdalsá Sörensen, BK Häcken. Foto: Bildbyrån.

BK Häcken signerar 17-åriga Jòhanna Fossdalsá Sörensen, senast i FC Nordsjälland.
– Vi pratar ibland om nya generationen fotbollsspelare på damsidan – Jòhanna är toppskiktet av dem, säger BK Häckens fotbollsansvarig för dam elit, Christian Lundström.

Jòhanna Fossdalsá Sörensen ansluter till BK Häcken från FC Nordsjaelland där hon under fjolårssäsongen stått för tio mål på 22 matcher och dessutom tog hem ett danskt cupguld.
– Den nya generationen spelare är spelskickliga, kvicka och spelsmarta. Jòhanna har en otrolig speluppfattning, dessutom har hon både en bra passningsfot och avslut med sin vänster. Jòhanna är här för att utvecklas men också från första början konkurrera om startplats trots sin unga ålder, säger Lundström.
Fossdalsá och BK Häcken är överens om ett avtal som sträcker sig till sommaren 2026, och själv ser hon fram emot att dra på sig den gulsvarta BK Häcken-tröjan.
– Jag är glad över att lära känna alla spelare och ledare. Det ser väldigt bra ut. Jag ser fram emot att dra i gång, säger hon.
Som spelare beskriver hon sig själv som en kreativ mittfältare som ofta slår den sista, avgörande passningen.
– Jag hoppas få speltid, att spela bra fotboll med resten av laget och förhoppningsvis vinna ligan och titlar med laget, säger hon.


Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén