2023-07-11 08:00Pressmeddelande

Monica Jusu Bah är klar för BK Häcken

Monica Jusu Bah. Foto: Bildbyrån.

20-åriga Monica Jusu Bah skriver på för BK Häcken. Hon ansluter på ett treårskontrakt och kommer senast från spel i Umeå IK.
– Hon har verkligen speciella egenskaper som gör att hon direkt går in och konkurrerar om en plats, säger BK Häckens fotbollsansvarig för dam elit, Christian Lundström.

BK Häcken tar in Monica Jusu Bah som ansluter från Umeå IK där hon spelat sedan 2020.
– Vi har varit länge varit intresserad av Monica och att hon nu är klar för oss är otroligt kul. Hon är en spelare som jag verkligen tror passar in i BK Häckens sätt att spela fotboll och som person i spelartruppen. Det är ytterligare en av de unga framtidsspelarna som vi tror på, säger Christian Lundström.

Den 20-åriga yttern kom i år tillbaka från en korsbandsskada som höll henne borta från spel under fjolåret. I år han Jusu Bah stått för åtta mål på tolv matcher i Elitettan.
– Det har varit dialoger hit och dit. Jag fick direkt en bra känsla och så spelar de också en attraktiv fotboll och har en bra träningsmiljö, jag fick bara en bra känsla, säger hon.
Själv är hon förväntansfull över flytten och har höga förväntningar på sin tid i klubben.
– Jag vill utvecklas så mycket som möjligt och kunna bidra till laget och gruppen. Jag vill få vara med i guldkampen och komma in i gruppen, få lära känna alla och njuta av tiden, säger Jusu Bah.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén