2024-03-20 09:30Pressmeddelande

Ola Kamara lämnar BK Häcken

Ola Kamara. Foto: Bildbyrån.

BK Häcken-anfallaren Ola Kamara lämnar Hisingen för norska OBOS Ligaen-laget Vålerenga.
– Jag tror att varken Ola eller vi tycker att tiden i klubben levt upp till förväntningarna, men så är fotbollen ibland, säger Martin Ericsson.

Ola Kamara kom inför fjolårssäsongen till BK Häcken från att senast ha spelat i DC United. Det blev totalt ett år i Bollklubben innan han nu går vidare till det norska OBOS Ligaen-laget, Vålerenga.
– Genom hela perioden så har Ola varit professionell både på och utanför planen och alltid bidragit med bra energi. Det känns bra att Ola nu får chansen att flytta hem till Norge för att fortsätta karriären. Jag vill rikta ett tack för hans tid här och skicka med ett lycka till framöver, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.
I BK Häcken blev det totalt 23 spelade matcher, på vilka den norske landslagsmeriterade anfallaren stod för tre mål och två assist.
– Jag har lärt känna många fina människor i BK Häcken och jag önskar klubben och alla i den ett stort lycka till med säsongen och vidare, säger Ola Kamara.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén