2023-12-06 19:00Pressmeddelande

BK Häcken förlänger med Martin Ericsson

Martin Ericsson. Foto: Bildbyrån.

BK Häckens sportchef Martin Ericsson förlänger med klubben. Det nya avtalet sträcker sig över 2025.
– Jag är glad över att kunna fortsätta utveckla det vi har påbörjat, säger han.

Inför säsongen 2021 tog Martin Ericsson över sportchefsrollen från Sonny Karlsson efter att under ett års tid ha arbetat som assisterande sportchef. Nu har Martin Ericsson tillsammans med klubben kommit överens om en avtalsförlängning.
– Martin är en extremt hårt arbetande sportchef som är duktig i dels det strategiska arbetet, dels med att sätta modeller som gör att alla runt fotbollen vet vad som ska göras och det ser vi i de processerna som vi har byggt. De har en stor del i framgångarna vi kan se i dag. Därför är det viktigt att vi får fortsätta tillsammans. Vi som klubb, och Martin själv, känner oss inte färdiga, säger BK Häckens klubbchef Marcus Jodin.

Under Martin Ericssons år som sportchef har BK Häcken vunnit SM-guld och cupguld, samt kvalat in till ett historiskt Europaspel på herrsidan. Damlaget har under samma år vunnit cupguld, tagit tre andraplaceringar i OBOS Damallsvenskan och kvalat in i Champions League-gruppspelet två gånger.
– Resultatmässigt har vi kommit en bit på vägen, samtidigt sätter vi en ny akademi nästa år och vi går in med helt andra förutsättningar med både herr- och damlaget. Damerna leder sin Champions League-grupp och bägge lagen ska kvala ut till Europa nästa år igen. Vi har otroliga förutsättningar men det finns alltid delar att utveckla internt. I stort känns allting fortsatt stimulerande, säger Martin Ericsson.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén