2021-01-30 12:00Pressmeddelande

BK Häcken vässar truppen med Martin Olsson

Martin Olsson, BK Häcken.Martin Olsson, BK Häcken.

Landslagsförsvararen Martin Olsson är klar för BK Häcken. 32-åringen, som i fjol spelade i Helsingborgs IF, har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Jag kommer till ett bra lag som spelar bra fotboll, säger Martin Olsson.

Martin Olsson har en gedigen meritlista och blev ungdomsproffs i Blackburn Rovers redan 2006 efter att ha imponerat i moderklubben Högaborgs BK. Han tillhörde engelsmännen till 2013 och gjorde över hundra matcher i klubben innan flyttlasset gick till Norwich City, där han tillbringade fyra säsonger, varav två i Premier League. Karriären på de brittiska öarna fortsatte sedan i Swansea City från Wales, vilka han tillhörde mellan 2016–2019 innan han flyttade hem till Skåne inför förra säsongen.

– Jag tvekade om att lämna Helsingborg, där jag växte upp och jag kände ett ansvar som lagkapten att vara kvar men när Häcken kom in i bilden sa magkänslan att det var rätt. Här har jag en chans att spela bra fotboll och ta en plats i toppen av Allsvenskan, säger Martin Olsson. 

32-åringen ansluter till Bollklubben på ett tvåårskontrakt och landslagsmannen, med över 50 A-landskamper i ryggsäcken, är här för att vinna, men också för att ta en plats i Janne Anderssons EM-trupp till sommaren.

– Definitivt – i startelvan. Jag har pratat med Janne och han sa att jag skulle välja den klubb jag kände bäst för. Jag hade bra erbjudanden utomlands men kände att det var bäst att stanna i Sverige, för att de har mer koll då men även för att jag känner att tempot är bra här. Jag ska bara njuta och spela bra fotboll, så får vi se vad som händer, säger Martin Olsson.

Sportchef Martin Ericsson:

– I Olsson får vi en rutinerad landslagsspelare som kan komma in och prestera direkt. Det här är en viktig värvning för klubben och vi är glada att Olsson valde oss i konkurrens med flera andra europeiska klubbar.

– Martin kommer att stärka ett redan starkt försvar och han kommer dessutom bidra med trygghet till våra unga offensiva spelare framför. Adjoumani, som anslöt till oss i veckan, kommer få se och lära av en rutinerad vänsterback, vilket vi tror kan vara väldigt bra på sikt.

 

Martin Olsson

Ålder: 32 år.

Position: Vänsterback.

Längd: 178 centimeter.

Klubbar: Högaborgs BK 2005–2006, Blackburn Rovers 2006–2013, Norwich City 2013–2017, Swansea City 2017–2019, Helsingborgs IF 2020, BK Häcken 2021–.

Landskamper: 51 A-landskamper, 26 U21-landskamper, 13 P19-landskamper.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, pojkar 16–19, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen 2016 och 2019.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén