2020-12-31 11:00Pressmeddelande

Jeremejeff vänder hem – med guldmål i sikte

Alexander Jeremejeff vänder hem till Hisingen. BK Häcken har skrivit ett treårskontrakt med anfallaren, som blir en nyckelspelare för att lyfta Bollklubben till nästa nivå.

– Jag kommer hem för att gå för SM-guld, det finns inget annat på agendan, säger Alexander Jeremejeff.

Efter årets tredjeplats i Allsvenskan fortsätter BK Häcken bygga ett lag för 2021 som åter ska vara med och slåss om de ädlaste medaljerna. Alexander Jeremejeff lämnade Bollklubben förra sommaren – efter ett framgångsrikt år på Hisingen med nio mål på 15 matcher hösten 2018 och åtta mål på 19 matcher under första halvan av 2019 – och köps nu loss från tyska Dynamo Dresden och nederländska Twente, dit anfallaren varit utlånad under hösten.

27-åringen, som blev pappa i somras, väljer att flytta hem till BK Häcken och familjen i Göteborg efter ett ytterst speciellt år med coronapandemin och de nedstängningar den inneburit för stora delar av Europa. 

Ett flertal nordiska klubbar visade intresse för anfallaren under vintern och några veckor före jul gav Alex sin pappa, Thomas Jeremejeff, i uppdrag att diskutera med intressenterna och försöka hitta en lösning. Samtalen med BK Häcken och nyblivne sportchefen Martin Ericsson gjorde i slutändan Alexander övertygad om att gulsvart är rätt val för att utvecklas till nästa nivå i karriären.

– Efter det här året har familjen känt tydligt att vi ville komma hem till Häcken. Att få vara nära familj och vänner och allt det innebär som nyblivna föräldrar. Vi har haft bra samtal med Martin och han bygger vidare på något spännande nu, där han varit väldigt tydlig med hur klubben vill framåt och på hur han ser min roll i det, säger Alexander Jeremejeff.

Sportchef Martin Ericsson ser en stor betydelse av värvningen av hemvändaren.

– Alex kommer hem för att göra mål men han betyder mycket mer än så. Han är en spelare som lyfter hela laget – och klubben, med tanke på vad han betyder för våra supportrar, säger Martin Ericsson.

Att Jeremejeff kommer hem med höga krav på så väl sig själv som på sin omgivning, är det ingen tvekan om.

– Vi ska vinna SM-guld – jag kan inte ha någon annan målsättning. Nu hoppas jag att situationen i samhället blir bättre under våren och att vi får tillbaka publiken till arenan snart – det känns otroligt bra att få gå ut på Bravida inför våra supportrar snart igen, säger han.


Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i division 2. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, pojkar 16–19, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen 2016 och 2019.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén