2020-06-17 13:01Pressmeddelande

Bravida förnyar namnrättigheten till hela Hisingens hemmaplan 

Hela Hisingens hemmaplan kommer att heta Bravida Arena till 2025. BK Häcken är överens med Bravida om en förlängning av arenanamnet.

– Bravida Arena är stans mest mångkulturella mötesplats och tillsammans ska vi fortsätta utveckla den, säger BK Häckens klubbchef Marcus Jodin.

BK Häcken och Bravida vill tillsammans fortsätta att bygga Bravida Arena som hela Hisingens hemmaplan. Mixen av gulsvart allsvensk fotboll av högsta klass och 1600 timmar bredd- och ungdomsfotboll årligen, har gjort arenan till en levande mötesplats.

– För BK Häcken betyder det mycket att alla får spela fotboll på Bravida Arena. Tänk att som ung fotbollsspelare få gå ut och spela på en allsvensk arena, där man på helgerna ser sina stora idoler spela. Jag kan inte föreställa mig ett bättre sätt att föda drömmar, säger BK Häckens klubbchef, Marcus Jodin.

Anders Ahlquist, divisionschef Syd på Bravida, kommenterar det förlängda samarbetet:

– För Bravida har Bravida Arena inneburit ett bra samarbete med BK Häcken med mycket positiv exponering under de fem år vi hittills namngett arenan, därför var det inget svårt beslut att fortsätta satsningen ytterligare fem år. Bravidas och BK Häckens värderingar stämmer väl överens, där arbetet för mångfald är centralt i kombination med att ligga i topp resultatmässigt. Vi skapar stora resultat tillsammans!  

På samma sätt som Bravida ser sina medarbetare som sin viktigaste resurs, ser BK Häcken supportrarna som den viktigaste resursen, där besökarna i allra högsta grad bidrar till att göra arenan till en plats där alla känner sig som hemma.

Bravida Arena har utsetts till den bästa arenaupplevelsen i Allsvenskan av både hemma- och bortasupportrar.

– Vi är stolta över att Bravida Arena är en öppen arena som bjuder in till möten mellan människor, oavsett vem du är, var du kommer ifrån och vilken sektion du föredrar att se på fotboll från. Barnen på vår familjeläktare sitter precis bredvid vår klack på sektion G och inspirerar varandra i sitt supporterskap på ett föredömligt sätt, säger Marcus Jodin.

Bravida Arena invigdes 2015 och ersatte då Rambergsvallen. För att möjliggöra bygget av den nya arenan, köpte BK Häcken namnrättigheten av Göteborgs kommun.

Bravida Arena har inte bara lockat mer och mer publik för varje år som gått – arenanamnet har även tagit större och större plats i svenska medier, med en 71-procentig ökning sedan 2016. En undersökning av Upplevelseinstitutet visar att Bravida Arena i jämförelse med andra fotbollsarenor står sig starkt, med mer än dubbelt så stor räckvidd som snittet bland de jämförda arenanamnen.

 

Bravida Arena

Invigdes: 2015 (ersatte Rambergsvallen, som stått på samma plats sedan 1935).

Kapacitet: 6316 personer.

Vid sidan av BK Häckens hemmamatcher, används arenan för bredd- och ungdomsfotboll 1600 timmar varje år.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i division 2. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, pojkar 16–19, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen 2016 och 2019.


Kontaktpersoner

Marcus Jodin
Klubbchef
Marcus Jodin
Thomas Andersson
Försäljningschef
Thomas Andersson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén