2020-01-06 08:00Pressmeddelande

Bollklubben värvar Leo Bengtsson

Leo Bengtsson, 21, har skrivit på ett treårsavtal med BK Häcken. Den vindsnabbe yttermittfältaren lämnar allsvenska konkurrenten Hammarby för Hisingen.

– Häcken är en bra klubb att vara i för att utvecklas, nu är det bara upp till mig, säger han.

Stockholmaren Leo Bengtsson har gått hela vägen från Hammarbys akademi upp till deras A-trupp. Den allsvenska debuten kom 2017 och efter tre allsvenska säsonger i den grönvita tröjan lämnar han nu ostkusten och flyttar till västkusten. 

– När Häcken spelar anfaller de med många spelare och det går fort, det sättet att spela tror jag passar mig väldigt bra, säger Leo Bengtsson.

BK Häcken får in en spelare som besitter rejält med speed och offensivlusta. Sportchef Sonny Karlsson tror att Leo kan blomma på allvar i den gulsvarta tröjan.

– Vi tycker att han har de kvaliteter som krävs för att ta ett eller flera steg till i sin utveckling och vi tror att han kan slå hos oss, säger han.

Leo Bengtsson är högerfotad och kan spela på bägge kanter.

– Det här ger en bra konkurrenssituation i truppen, det blir öppen konkurrens om platserna, säger Sonny Karlsson.

 

Fakta Leo Bengtsson

Ålder: 21 år.

Längd: 180 cm.

Position: Yttermittfältare.

Tidigare klubbar: Hammarby, IK Frej (utlåning), Gefle (utlåning).Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i division 2. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, pojkar 16–19, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen 2016 och 2019.


Kontaktpersoner

Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén