2019-12-16 14:05Pressmeddelande

Finländsk landslagsspelare klar för BK Häcken

Den finländske landslagsspelaren Jasse Tuominen, 24, har skrivit på ett treårsavtal med BK Häcken. Bollklubben köper loss anfallaren från vitryska Bate Borisov.

– Spelstilen med attackfotboll och att skapa många chanser passar mig perfekt, säger han.

Jasse Tuominen fick sitt genombrott i Lahti säsongen 2016 då han stod för tio mål. I januari 2017 gjorde han sin landslagsdebut och i mars samma år värvades han av storklubben Bate Borisov, en klubb som spelat flera säsonger i Champions Leagues gruppspel. Nu ser han fram emot att dra på sig den gulsvarta tröjan.

– Hela paketet här känns bra. Jag har pratat med folk som känner till klubben och de har bara sagt bra saker. Jag har även pratat med tränaren om hans tankar och allt känns precis som jag vill ha det. Att komma hit är helt rätt för min karriär och det känns verkligen som att klubben vill ha mig, säger han.

När Finland för en månad sedan vann med 3–0 hemma mot Liechtenstein och blev klart för EM för första gången i landets historia, var det Tuominen som gjorde matchens första mål.

– Det var en oförglömlig kväll. När det nu blir EM i sommar vill jag ha mer speltid inför det och det har spelat in i det här beslutet. Det har varit en utvecklande tid i Bate men nu vill jag komma till en miljö som känns mer bekant för mig. Jag känner att jag har mycket mer att ge och tror att jag kan uppnå min fulla potential i BK Häcken, säger han.

BK Häckens sportchef Sonny Karlsson har varit tydlig med att han kommer förstärka truppen med offensiv kraft och är nöjd med värvningen av Tuominen.

– Med Jasse har vi fått tag på en spelare som vi tror blir väldigt bra för oss. Vi har sett intressanta egenskaper hos honom som speed, teknik och bra avslut. Han är också en spelare som springer, sliter och pumpar på och man blir mer och mer intresserad av honom ju mer man ser honom. Vi ser honom främst som center men han kan också spela ”tia” och på kanten så det här ger oss alternativ på flera positioner, säger Sonny Karlsson.

 

Fakta: Jasse Tuominen
Ålder: 24 år.
Längd: 187 cm.
Vikt: 74 kg.
Tidigare klubbar: Bate Borisov, FC Lahti.
Landskamper för Finland: 14 matcher, 1 mål.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i division 2. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, pojkar 16–19, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen 2016 och 2019.


Kontaktpersoner

Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén