2023-12-28 14:00Pressmeddelande

Fystränaren Jordi Gonzalez lämnar BK Häcken

Jordi Gonzalez. Foto: Bildbyrån.

BK Häckens fystränare Jordi Gonzalez lämnar Bollklubben för Rosenborg.
– Jag är inte bara stolt över vad vi har åstadkommit, utan även över hur vi har åstadkommit det, säger Jordi Gonzalez.

Jordi Gonzalez kom till BK Häcken inför säsongen 2022 som ansvarig fystränare och har varit en del av tränarstaben sedan dess. Men nu står det klart att spanjoren lämnar Bollklubben.
– Jordi har varit en investering för oss kopplat till utvecklingen av vår fysiska träning direkt överförbart till fotbollen. Han har jobbat hårt med både individer och laget samt fått ett bra gensvar av spelarna. Vi känner att vi har utvecklats under hans regi och har en starkare grund när han lämnar oss för nästa uppdrag, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.
Den spanske tränaren är klar för norska Rosenborg.
–Jag är tacksam för min tid i klubben, och jag vet att folk i föreningen är tacksamma för det jobbet som jag har gjort. Jag har hela tiden känt mig uppskattad och respekterad. Jag har fått jobba med spelare som är involverade i det dagliga arbetet och det är det som har gett oss två titlar på två år. Jag är tacksam mot klubben i allmänhet, ledarstaben och mina kollegor i synnerhet och självklart alla spelare och supportrar, säger Jordi Gonzalez.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén