2023-12-27 14:00Pressmeddelande

Martin Foyston lämnar BK Häcken

Martin Foyston. Foto: Bildbyrån.

BK Häckens assisterande tränare, Martin Foyston, lämnar klubben. Han är klar som ny huvudtränare för Östers IF.
– Jag vill tacka BK Häcken som klubb för att jag har fått vara mig själv här, säger han.

Martin Foyston kom till BK Häcken samtidigt som Per-Mathias Högmo. Och nu står det klart även Martin Foyston lämnar Bollklubben.
– Martin har med sitt driv och fotbollskunnande varit med och byggt upp framgången som laget har haft under senaste två åren. Med ett stort ansvar i träningsvardagen och kring det taktiska upplägget har Martin varit med och utvecklat lagets profil under sin tid i klubben. Vi önskar honom all lycka i sin nya klubb och roll, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.

Martin Foyston var med och tog SM-guld med BK Häcken i fjol. I år var han med och tog ett cupguld och var med när laget kvalade in till Europa League-gruppspel.
– Efter en match skulle jag ta tåget och hälsa på vänner i Stockholm. I periferin såg jag en man med massa BK Häcken-dekaler på sin väst leendes mot mig. Jag kommer ihåg honom från att ha sett honom på läktaren flera gånger. Han bor två timmar bort men tar tåget in till varje hemma- och bortamatch. Efter det letade jag alltid efter honom i publiken. Han konkretiserar den supporterkultur som vi har här i klubben. Det är ödmjukhet rakt igenom, och det har en stor del i att supporterskaran här har växt som den har gjort de senaste åren. Supportrarna har alltid varit här för mig och jag kommer verkligen att sakna dem, säger Martin Foyston.
Den engelske tränaren lämnar BK Häcken för att ta över som huvudtränare för Östers IF i Superettan.
– Jag har fått arbeta mot att nå mina ambitioner och tillsammans har vi lyckats med så himla mycket på kort tid. Jag ser att framgångarna kommer att fortsätta för klubben även framöver. Jag vill skicka ett stort tack till tränarstaben som tillsammans med alla runtomkring har bidragit till klubbens historia. Ett stort tack till spelarna, som vi satte in att spela en typ av fotboll väldigt få spelare klarar av att spela. Spelare kommer och går, men den vänskapen vi alla har byggt upp här kommer för alltid att finnas kvar. Med det vill jag önska alla i föreningen ett stort lycka till i framtiden, säger han.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén